website tips

Wij hebben de 7 belangrijkste punten voor je samengesteld waar een website in de sportbranche aan zou moeten voldoen om meer leden te krijgen via het internet.

Jouw website is net een auto, zo heeft een auto ieder jaar een Algemene Periodieke Keuring (APK) nodig, maar dit geldt zeker ook voor de website. Zorg ervoor dat je minimaal één keer in de twee maanden de website checkt op onderstaande punten, dan ben je direct op de hoogte van de punten die ervoor zorgen dat jij beter vindbaar bent.

Om goed gevonden te worden op het internet, is het van belang om te richten op de volgende zeven website punten:

Heb je een goede Google zoekwoorden-strategie voor jouw website?

Het hebben van een zoekwoorden-strategie is bepalend in het veroveren van een hoge positie in Google. Bedenk welke diensten je aanbiedt en maak een lijst met mogelijke zoekwoorden die door potentiële klanten gebruikt kunnen worden. Een voorbeeld. Een sportschool in Groningen, wil gevonden het zoekwoord Sportschool + Groningen, maar hiernaast heeft deze sportschool wellicht meer diensten. Personal Trainer Groningen, Afvallen in Groningen, Persoonlijke begeleiding op af te vallen, Bootcamp Groningen, Groepslessen Groningen etc. Het is van belang om te weten op welke diensten jouw potentiële klanten op Google gaan zoeken. Maak aparte pagina’s op de website met de juiste zoekwoorden erin verwerkt.

Door in te spelen op de zoekwoorden op de website en door de juiste optimalisaties hierop door te voeren zal jouw website gaan stijgen in Google.

Hou je het website gedrag in de gaten?

Heb je in de gaten wat er gebeurt op de website? Hoeveel bezoekers komen er op de website? Waarin zijn zij in geïnteresseerd? En hoelang blijft een bezoeker gemiddeld op de website? Deze gegevens kunt je inzien via Google Analytics, een gratis systeem van Google. Google Analytics maakt inzichtelijk wat er gebeurt op je website. Installeer Google Analytics vandaag nog en begin met meten.

Is de website goed te bekijken op de mobiele apparaten (responsive website)?

Ruim 80% van de bezoekers gebruikt een mobiele telefoon, een tablet of een ander medium dan de computer om te surfen op het internet. Het is daarom belangrijk om de website zo te ontwikkelen dat deze ook op schermen met kleinere resoluties goed weergegeven kan worden. Steeds meer bedrijven snappen dat de mobiele website een andere lay- out nodig heeft dan de Desktop- versie. De mobiele website dient kort en bondig te zijn. Wij houden tijdens het design van onze websites altijd rekening met de mobiele versie, hoe doet die van jou het op mobiel? Het hebben van een goede mobiele website wordt steeds belangrijker.

Heb je de mogelijkheid om zelf de website te wijzigen?

Wees niet afhankelijk van anderen. Zorg ervoor dat je zelf altijd toegang hebt tot het CMS-systeem van de website. Zo kun je ervoor zorgen dat de content altijd up to date is. Tegenwoordig hebben de meeste websites een makkelijk systeem aan de achterkant waar je zonder enige technische kennis mee kunt werken. Het beheer van een goed CMS-systeem is eenvoudig en voor iedereen te doen. Als je een nieuwe website laat bouwen vraag dan altijd welk CMS er gebruikt gaat worden en of het beheer eenvoudig zelf te doen is, zodat je hier altijd zelf mee verder kunt werken. Het is van belang om zelf pagina’s aan te kunnen maken, teksten aan te kunnen passen, foto’s/filmpjes uploaden en nieuwsartikelen te kunnen delen.

Zijn alle SEO velden op de website per pagina goed ingevuld?

Wil je gevonden worden in Google op de gewenste zoekwoorden? Dan zul je hier natuurlijk wel goede content tekst voor moeten maken op de website. Alle pagina’s op de website hebben een eigen SEO-veld. Werk je met WordPress website, dan heb je vaak een Yoast- plugin voor de Google optimalisaties. Zorg ervoor dat deze SEO-velden juist zijn ingevuld, met de vermelding van de goed gekozen zoekwoorden. Een goede meta beschrijving bevat net zoals de titel de belangrijkste zoekwoorden, USP’s en een goede call to action.

Is de website gebruiksvriendelijk?

Zorg ervoor dat de belangrijkste pagina’s van de website goed te bereiken zijn. Kunnen de bezoekers binnen een paar klikken contact met je contact opnemen of een afspraak inplannen? Analyseer met behulp van Google Analytics wat de bezoekers doen op jouw website en of dit overeenkomt met de doelstellingen. Heb je bijvoorbeeld aanmeldpagina op de website, dan is het handig om te weten hoe vaak deze pagina wordt bekeken en waar deze bezoekers vandaan komen.

Plaats je regelmatig nieuwe content op de website?

Om goed gevonden te worden op Google is het van belang om regelmatig unieke content te plaatsen op de website. Veel websites doen dit door middel van een blog, zorg ervoor dat je waardevolle content creëert voor de lezer.

Blijf optimaliseren. Een website is nooit klaar!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Wij horen graag van je.

Comments are disabled.